in blessuretijd 1.0

(sport en recreatie; politiek en bestuur)

in de extra tijd van een wedstrijd

Algemene voorbeelden

In een aantrekkelijk duel was de puntendeling op zijn plaats, al viel de dikverdiende gelijkmaker voor de thuisclub pas in blessuretijd.

Meppeler Courant,

Diep in blessuretijd kopte Eric Cantona de 1-1-eindstand op het bord, waardoor de Mancunians Newcastle voor het eerst sinds september aan de kop van de Premier League bijbeenden.

De Standaard,

Na 90 minuten voetbal leken de Nijverdallers zelfs met de volle winst de aftocht te kunnen gaan maken, maar diep in blessuretijd kwam alsnog de verdiende gelijkmaker op het scorebord.

In blessuretijd bracht Gerrit Veurink de eindstand op 1-2 na een goede voorzet van Hullegie.

Henri ter Wal liet dit buitenkansje in blessuretijd niet onbenut en scoorde de winnende treffer voor Pesse.

In blessuretijd pakte Gomos echter verrassend de aansluitingstreffer.

In blessuretijd was het Erik Metselaar die met een ultieme poging de verdiende gelijkmaker produceerde.

In blessuretijd werden Wörns (Leverkusen) en Pedros (Nantes) van het veld gestuurd na een onderlinge vechtpartij.

NRC,

In blessuretijd voor rust maakte Erik Veurink, de gelijkmaker, een prachtig schot na een goede aanval over diverse schijven.

in blessuretijd 2.0

op het allerlaatste moment; op het moment dat alles eigenlijk al achter de rug had moeten zijn

Betekenisbetrekking

generalisering
Betrokken betekenissen 1.0 : 2.0

Maar dit keer is haar rol nog niet helemaal uitgespeeld, en mag ze in blessuretijd nog even bij Geert aan tafel het genoegen van een creatief onderonsje smaken.

De vrouw die alles had, Kees van Beijnum,

Na een uitputtende begrotingsslag, die gisteren bijna elf uur in beslag nam, haalde het college uiteindelijk in blessuretijd bakzeil.

Het is anders gelopen en Lubbers zit - weliswaar in blessuretijd - weer in zijn vertrouwde rol van voorzitter van de ministerraad de problemen aan elkaar te knopen.